UltraCut on investoinut yli miljoona euroa kuitulaserleikkuriin

UltraCut on investoinut yli miljoona euroa kuitulaserleikkuriin
14.11.2019 | 

Hankittu Eagle 12kW + 6G -kuitulaserjärjestelmä on erityisen tehokas muun muassa ruostumattoman teräksen, alumiinin, messingin sekä kuparin leikkauksessa.

– Tämä investointi mahdollistaa paljon asiakkaiden kannalta. Harvat esimerkiksi kykenevät leikkaamaan 15 millimetriä vahvaa kuparia. UltraCutilta se kuitenkin onnistuu jopa 25 millimetrisenä, toimitusjohtaja Sami Kuntola kertoo.

Muita haastavia materiaaleja, joita Eagle 12kW + 6G -kuitulaser kykenee leikkaamaan yllättävän suurilla vahvuuksilla ovat mm. ruostumaton teräs (60mm), alumiini (50mm) sekä messinki (30mm). Käsiteltävien levyjen maksimi koot ovat 1500mm x 3000mm.

“Laitteen tehokkuutta on vaikea hahmottaa, ellei sitä ole itse nähnyt toiminnassa.”

Sami Kuntola

Sami Kuntola
Sami Kuntola allekirjoittamassa Eagle 12kW + 6G -kuitulaserista tehtyä kauppakirjaa Alihankinta-messuilla.

Tehokas ja tarkka

Kuten jo todettu, Eagle 12kW + 6G on poikkeuksellisen tehokas, mutta se on myös tarkka. Sen kyky ja nopeus suoriutua monimutkaisista leikkauskuvioista on lähes hämmentävä.

– Laitteen tehokkuutta on vaikea hahmottaa, ellei sitä ole itse nähnyt toiminnassa. Leikkurin kuljetinpöytä nytkähtelevän 6G:n kiihtyvyydellä edes takaisin leikkausten välissä. Täytyy myöntää että se on vaikuttavan näköistä leikkaamista, Kuntola toteaa.

Yleisesti kuitulaser on merkittävä kehitysaskel laserleikkauksessa, jossa perinteisempi leikkausmenetelmä on pitkään ollut CO₂-laser. Kuitulaserissa säde luodaan kuidussa, josta se ohjataan koneen leikkauspäähän. Menetelmä tuottaa samalla jännitteellä kaksinkertaisen määrän tehoa. Lisäksi kuitulaserin energiankulutus on huomattavasti alhaisempi kuin CO₂-laserin.

UltraCut Oy on korkeapainevesileikkauksiin erikoistunut yhtiö, joka on tarjonnut vesileikkauspalveluita jo itse menetelmän alkuajoista lähtien. Vesileikkaus on nopea, ympäristö- ja materiaaliystävällinen leikkausmuoto, joka sopii lähes kaikkien eri alojen tarpeisiin.

Block - copy
Sosiaalinen media

Vesileikkauksella on ratkaistu jopa niitä ongelmia, joita on ilmennyt muiden leikkaustekniikoiden kanssa. Leikkausten lisäksi tarjoamme kappaleiden jatkojalostukset aina valmiiksi tuotteiksi asti.