Slide 1
Fiberlaserskärning

Ytterst effektiv

produktionsmetod.

Slide 1
Fiberlaserskärning

Ytterst effektiv

produktionsmetod.

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Fiberlaserskärning lämpar sig för ett flertal material

Vi använder oss av en ny Eagle 12kW + 6G-fiberlaserskärare. Fiberlaser är en särskilt effektiv metod för skärning av rostfritt stål, aluminium, mässing och koppar. Dessutom kan fiberlasern användas för att göra markeringar, vilket vattenskärningsmetoden inte klarar av.

Med fiberlasermetoden kan man bland annat skära:

  • 60 mm starkt rostfritt stål
  • 50 mm stark aluminium
  • 30 mm stark mässing
  • 25 mm stark koppar

Den maximala storleken på skivor som ska bearbetas är 1500 mm x 3000 mm.

En effektiv och noggrann skärmetod

Såsom redan konstaterats, är fiberlaser en exceptionellt effektiv och snabb skärningsmetod. Förutom sin produktionseffektivitet är den också mycket noggrann. 

En fiberlasers hastighet och noggrannhet, när det gäller att klara av extremt komplexa skärmönster, är nästan förbryllande. I videon nedan kan du se hur transportbordet rör sig med 6G-acceleration mellan skärningarna. Exempelvis accelererade Saturn V-raketen som användes i Apollo-programmet i bästa fall ”endast” med en effekt på 4G.

Fiberlasern är ett betydande steg i utvecklingen i jämförelse med den traditionella CO₂-laserskärningen. Med fiberlaser skapas en skärbalk i fibern, från vilken den styrs till maskinens skärhuvud. Av denna orsak producerar metoden dubbelt så mycket effekt med samma spänning. Dessutom är energiförbrukningen hos fiberlasern betydligt lägre än hos CO₂-lasern.